Jel Tırnak Nasıl Çıkarılır?

Jel tırnakların zaman içerisinde yıpranması durumunda, değişim için jel tırnak nasıl çıkarılır bilmeniz gerekir. UV ya da LED ışık altında sertleştirilen jel tırnak oje ile karşılaştırıldığında çok daha uzun süre kalıcıdır. Parlak ve canlı görünen bu tür tırnaklar ojelere göre daha dayanıklıdır. Jel tırnakların uzun süre kullanılması, hava almamasından dolayı doğal tırnaklara zarar verebilir. Bu yüzden jel tırnak nasıl çıkarılır bilmeniz, zamanı geldiğinde ise çıkarmanız gerekir. Ortalama kullanım süresi ise 2 ila 3 hafta arasındadır. Jel tırnakların, bu uygulamayı yaptığınız tırnak merkezlerinde, profesyonel kişiler tarafından çıkarılması önerilir. Fakat bu tırnakları çıkarmak için evde uygulayabileceğiniz yöntemler de bulunur. Peki jel tırnak nasıl çıkarılır ve tırnakları çıkarmadan önce hazırlanması gereken malzemeler neler?

Jel Tırnak Evde Nasıl Çıkarılır?

Tırnak uygulamalarını sonsuza dek kullanmak mümkün değildir. Çünkü protez tırnaklar ya da jel tırnaklar zaman içerisinde yıpranır ve estetik görüntüsünü kaybeder. Böyle durumlarda jel tırnak nasıl çıkarılır bilirseniz, bu uygulamayı evde yapabilirsiniz. Evde protez tırnak çıkarma işlemi için ihtiyacınız olan malzemeler aseton, pamuk, alüminyum folyo, tırnak törpüsü, vazelin ve kürdandır. Eğer “jel tırnak evde nasıl çıkarılır?” merak ediyor ve bu işlemi evde uygulamak istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Tırnaklarınızı kısa bir şekilde kesin ya da törpüleyin,
  • Asetona batırdığınız pamukları tırnağınızın üst kısmına yerleştirin,
  • Alüminyum folyoları tırnaklarınızın üzerine sıkıca sarın,
  • Minimum 15, maksimum 30 dakika bekleyin,
  • Folyoları ve pamukları tırnaklarınızın üzerinden alın,
  • Bu işlemler tamamlandığında tırnağınızın üzerindeki jel yumuşamış olacaktır; eğer yumuşama gerçekleşmediyse aynı işlemi bir kez daha uygulayabilirsiniz,
  • Yumuşamış olan jeli kürdan yardımıyla, nazikçe ve tırnaklarınıza zarar vermeyecek şekilde kazıyın,
  • Tırnak yüzeyinde kalmış olan jeli yumuşak şekilde törpüleyin,
  • Tüm işlemler tamamlandığında tırnaklarınızı nemlendirmek adına nemlendirici krem ya da vazelin kullanın.

Artık “jel protez tırnak evde nasıl çıkarılır?” öğrendiniz demektir. Elbette bazı uzmanlar jel tırnak nasıl çıkarılır sorusuna farklı yanıtlar da verebilir. Fakat bu adımlar, protez tırnak nasıl çıkarılır merak edenler için en yaygın adımlardır. Eğer bu konuda kendinize güveniyorsanız, bu işleminizi evinizde konforlu şekilde yapabilirsiniz.

Jel Tırnak Çıkarma İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jel tırnak çıkarma işlemi sırasında kişinin kendi tırnağı zarar görmemelidir. Aksi halde tırnağın yeniden sağlıklı bir şekilde çıkması ve estetik görünümüne kavuşması için uzun süre beklemek gerekebilir. Bu yüzden jel tırnak nasıl çıkarılır sorusu kadar, bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekir. Protez tırnak uygulamalarından sonra çıkarma işlemi sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

  • Aseton cildiniz ile uzun süre temas ettiğinde tahriş gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden işlem sırasında eldiven kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Asetonlu pamukların tırnak üzerinde gereğinden fazla kalması, doğal tırnakların zarar görmesine neden olabilir.
  • Jel tırnakları sert bir şekilde kazımak tırnak yataklarının zarar görmesine neden olabilir.
  • Eğer tırnak nasıl çıkarılır emin değilseniz, mutlaka tırnak bakım uzmanı ya da kuaförünüze danışmanız gerekir. Bunun için de mutlaka jel tırnak nasıl çıkarılır bilen, deneyimli kişileri tercih etmeniz önemlidir.
  • Bu işlemi hem kendiniz yaparken hem de kuaförünüz yaparken kullanılan ekipmanların steril olduğundan emin olmanız gerekir.

Evde kalıcı oje çıkarmayla bu konuda profesyonel destek almak arasında farklar bulunur. Örneğin protez tırnak nasıl çıkarılır öğrenir ve bunu evde uygularsanız, daha ekonomik bir çözüm geliştirmiş olmakla birlikte birtakım riskleri de göze almış olursunuz. Kuaförlerde ya tırnak bakım merkezlerinde ise risk daha az fakat maliyetler daha yüksektir. Yine de jel tırnak nasıl çıkarılır öğrenmek ve en azından denemek size çok fazla şey kaybettirmez!

Jel Tırnak Nasıl Çıkarılır

Jel Tırnak Çıkarma İşleminden Sonra Yapılması Gerekenler

Jel tırnak nasıl çıkarılır öğrendikten sonra bu işlemi uygulayabilirsiniz, fakat her şey uygulamanın tamamlanması ile bitmez. Uygulama sonrasında da dikkat etmeniz gereken kurallar bulunur. Jel tırnak nasıl çıkarılır öğrenip, şu kuralları göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Tırnaklarınızın nemlenmesi ve güçlülüğünü koruması için çeşitli nemlendirici kremler ya da tırnak yağı gibi özel ürünler kullanabilirsiniz.
  • Tırnaklarınızın her zaman sağlıklı görünmesi için tırnak kenarlarındaki etleri koparmamalı, tırnak yeme gibi alışkanlıklardan vazgeçmelisiniz.
  • Tırnaklarınızın dinlenmesi, hava alması için birkaç gün boyunca oje sürmemelisiniz.
  • Eğer tırnaklarınızda ağrı, renk değişimi ya da benzeri enfeksiyon belirtileri görürseniz, bir doktora başvurarak destek istemeniz gerekir.

Protez tırnaklar her ne kadar güzel ve estetik bir görünüm yaratsa da hem bakım hem de çıkarma işlemleri sırasında biraz zahmet verebilir. Bu yüzden tırnak üzerinde herhangi bir uygulama yaptırmadan önce bu konuyu göz önünde bulundurmanız gerekir.

Jel Tırnak Fiyatları

Jel tırnaklar özel olarak tasarlanarak uygulanır. Seçtiğiniz tasarım, kullanılan malzemelerin kalitesi, uygulama yapan uzmanın deneyimi gibi faktörler fiyatları belirler. Ayrıca jel tırnaklar tek tek yapıldığı için, uzmanın harcadığı zaman da fiyat üzerinde etkilidir. Bazen tırnak bakımına ek bütçeler ayırmak gerekirken, bazen de jel tırnak uygulamaları bakım uygulamaları ile birlikte paket olarak alınabilir. Nitekim fiyatlar akrilik tırnağa, protez tırnağa ya da jel tırnağa göre değişiklik gösterir. Eğer protez tırnak evde nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, bu kesinlikle önerilmez. Çünkü bu tarz uygulamaları yapmak protez tırnak ya da kalıcı oje çıkarmayla aynı şey değildir, bu yüzden uzmanlık ister.

Eğer siz de “jel tırnak nasıl çıkarılır?” ya da “jel sistem protez tırnak nasıl çıkarılır?” gibi soruların yanıtlarını almak ve randevu oluşturmak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WhatsApp
Hemen Ara!